Voordelen

Voordelen van Karate

Karate, in al zijn vormen en stijlen, heeft voor de beoefenaars verschillende voordelen. Het helpt onder andere bij het ontwikkelen van geduld, moed, zelfverzekerdheid, zelfbeheersing, kracht, flexibiliteit, kalmte en concentratie. Daarnaast vermindert het negatief of agressief gedrag. Daarnaast biedt Karate ook nog een goede basis voor zelfverdediging. Dit laatste ligt vooral bij de leraar en hoe hij/zij omgaat met de technieken.

Zelfverdediging
Bij het aanleren van Karate leer je in principe jezelf verdedigen; het geeft de beoefenaar de middelen om een fysieke aanval af te wenden. Door het trainen ontwikkel je ook snelheid, reactievermogen, slagkracht en het bewust worden van een tegenstander. Als het je aan kennis of zelfverzekerdheid ontbreek op het gebied van zelfverdediging dan zal je ontdekken dat Karate je de goede weg op helpt.

Fitheid en gezondheid
De meeste lessen beginnen met een opwarming van 10 á 15 minuten die onder andere cardio oefeningen, rek- en strekoefeningen en gymnastische oefening zoals opdrukken en sit-ups. Tel daar de stoten, trappen en andere technieken aan toe die tijdens de les gedaan worden en je hebt een complete workout voor het lichaam die niet alleen de cardiovasculaire gezondheid verbetert, maar ook de conditie, kracht en flexibiliteit.

Houding
Karate is zowel een fysieke als mentale oefening. Door met regelmaat te trainen verhoogt men de mentale volwassenheid en tegelijkertijd verbetert uw kalmte en besluitvaardigheid in de dagelijkse activiteiten. Aangezien de mentale houding verband houdt met de fysieke gesteldheid zult u merken dat u zelfverzekerder, meer zelfvoorzienend en positiever in het leven staat.

Zelf Discipline
Karate is niet alleen maar het bewegen met je lichaam op een bepaalde manier-het gaat ook over het hoog in het vaandel hebben van een bepaalde moraal en spirituele kwaliteiten.
Je zult je eigen tekortkomingen en zwakheden tegenkomen en deze overwinnen om op deze manier een betere krijger te worden. Kwaliteiten die gewaardeerd worden bij een Karateka zijn verantwoordelijkheid, respect, eerlijkheid, een sterke geest en dienstvaardigheid.

Voordelen voor kinderen
Volwassenen zijn niet de enigen die baat hebben bij het beoefenen van Karate; kinderen vinden vaak een uitlaatklep voor eventueel aanwezige agressie en negativiteit, ze vinden een rolmodel in de leraar en helpt hen in het verbeteren van evenwicht en motorieke verstoringen die vaak voorkomen tijdens de groei. Verlegenheid en onzekerheid verminderen aanzienlijk terwijl ze leren hun lichaam beter onder controle te krijgen.
Het afwenden van conflicten en de zelfredzaamheid worden een tweede natuur.

“Speciale gevallen”
Bestaan niet. Vaak komt de vraag of een kind met autisme, Ad/Hd en andere aandoeningen wel Karate kunnen beoefenen. Onze ervaring leert dat dit geen enkel probleem is. Soms gaan de vorderingen iets langzamer maar ze zijn er wel. Karate biedt houvast en geeft rust waar nodig.

Kyokan Martial Arts / Trainingslocatie: Schelpenlaan 1 / Terneuzen / contact / privacyverklaring

realisatie: tidi.nl