over ons

600_gymzaal_kameleon.jpgKyokan Martial Arts is in september 2009 opgericht door Marc de Reus uit Terneuzen.We zijn als vereniging aangesloten bij de Karate-Do Bond Nederland en de Nederlandse Federatie Krijgskunsten (NFK).

Karatelessen worden gegeven aan kinderen vanaf 6 jaar op en volwassenen van alle leeftijden. Voor het lesrooster klikt u hier.


 

 

 

 

200_gymzaal_kameleon_2.jpg

KYOKAN LITTLE TIGERS:
Dit is de naam waaronder de lessen van de kinderen gegeven worden.
Kinderen zijn een speciale doelgroep die het niet altijd even makkelijk vinden om Karate aan te leren. Dit heeft te maken met het continu blijven herhalen van basisbewegingen, vaak moeite hebben de concentratie vast te houden en de voor kinderen soms ingewikkelde technieken. Door de lessen te beperken tot 1 uur per les en een speelse manier van lesgeven proberen we hierin tegemoet te komen.

Karate kan kinderen helpen aan een groter zelfvertrouwen en draagt bij aan de ontwikkeling van de motoriek. We geven les aan kinderen vanaf ca. 6 jaar op maandagavond van 18.30 tot 19.30.
Om te zorgen dat elk kind de aandacht krijgt die het verdient hebben we ervoor gekozen om slechts twee keer per jaar nieuwe leerlingen in te schrijven, namelijk einde januari/begin februari en na de zomervakantie. 

 

KYOKAN ADULT CLASS:
De lessen voor volwassenen zijn intensiever en langer dan de "Little Tigers" en gaan verder waar die lessen stoppen. Mensen van verschillend niveau trainen samen zonder dat ze teveel of te weinig dingen aanleren. Tijdens de lessen wordt er naar gestreefd om gevariëerd te werken. Dat kan gaan van eenvoudige tot uitgebreide basis (KIHON) en Kata tot tweegevechten (KUMITE) en Kata Bunkai (de uitleg van de Kata). Ook proberen we met regelmaat zelfverdediging met en zonder wapens te behandelen. De lessen zijn op dinsdag van 19.30 tot 21.00.

Kyokan Martial Arts / Trainingslocatie: Schelpenlaan 1 / Terneuzen / contact / privacyverklaring

realisatie: tidi.nl